Тор: Любов и гръмотевици

0 Submitted by on Tue, 17 May 2022, 19:53

ТОР ПРАВИ ГРЪМОТЕВИЧНО ЗАВРЪЩАНЕ С ТОР: ЛЮБОВ И ГРЪМОТЕВИЦИ

Първият трейлър на зрелищната продукция обещава мощно „рокендрол“ откриване на летния сезон.

Той е тук! Този юли Тор прави гръмотевично завръщане! Превърнал се във всеобщ фаворит на феновете, един от най-важните членове на оригиналния екип на Отмъстителите – Тор, се отправя на ново самостоятелно приключение с Тор: Любов и гръмотевици. Филмът е директно продължение на хита от 2017 г. Тор: Рагнарок на носителя на „Оскар“ Тайка Уайтити, който отново застава на режисьорското място, а в пелерината на Бога на гръмотевиците за девети пореден път ще видим харизматичния австралиец Крис Хемсуърт. Този път обаче, неговият Тор няма да е единственият, достоен да развърти емблематичния чук Мьолнир.

След събитията от Тор: Рагнарок и Отмъстителите: Краят, Тор се оказва на кръстопът, несигурен как да продължи с живота си. Той оставя Валкирия (Теса Томпсън) като владетел на Нов Асгард и се отправя на пътешествие с Питър Куил (Крис Парт) и останалите Пазители на галактиката, надявайки се отново да открие призванието си. Скоро съдбата го среща с астрофизика и негова бивша приятелка Джейн Фостър, в чиято роля се завръща носителката на „Оскар“ Натали Портман. Фостър се подлага на лечение от рак, но междувременно се превръща в Богинята на гръмотевиците, още позната като Могъщия Тор.

Първият трейлър на Тор: Любов и гръмотевици ни потапя в атмосферата на забележителната продукция, обещавайки ни, че Уайтити и Хемсуърт няма да изневерят на същността на героите, неподправения хумор, екшъна и забележителното въображение при създаването на този фантастичен свят, които направиха Тор: Рагнарок един от най-добрите филми от вселената на Марвел. Обещанието е за ново незабравимо киноприключение, както за феновете на Тор, така и за всички останали пред големия екран.

Наред с Крис Хемсуърт, Натали Портман, Теса Томпсън и Крис Прат, завръщане в познати роли правят Карън Гилън (Небюла), Джейми Александър (Сиф), Пом Клементиеф (Ментис), Дейв Батиста (Дракс), Шон Гън (Краглин), Вин Дизел (Грут), Брадли Купър (Рокет), Джеф Голдблум (Грандмастър), Тайка Уатити (Крог), Питър Динклидж (Ейтри), а сред новите попълнения са носителите на „Оскар“ световни звезди Крисчън Бейл като злодея Гор и Ръсел Кроу като Зевс.

Режисьор на Тор: Любов и гръмотевици е Тайка Уайтити (Тор: Рагнарок, Джоджо Заека), който е и сценарист заедно с Дженифър Кейтин Робинсън. Продуценти са Кевин Файги и Брат Уиндербаум.

Зареждаме се на макс с Тор: Любов и гръмотевици само в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX от 8 юли.

Премиера в България: 08.07.2022
Световна премиера: 08.07.2022
Жанр: Приключенски, Фентъзи, Екшън
САЩ / 2022 / 0 минути
Звук: 4DX, IMAX 3D, 3D
Сценарист: Тайка Уайтити, Дженифър Кейтлин Робинсън
Режисьор: Тайка Уайтити
В ролите: Вин Дизел, Брадли Купър, Джеф Голдблум, Тайка Уайтити, Питър Динклидж, Крисчън Бейл, Ръсел Кроу, Шон Гън, Дейв Батиста, Теса Томпсън, Натали Портман, Крис Хемсуърт, Крис Прат, Карън Гилън, Джейми Александър, Пом Клементиеф
Продуцент: Кевин Фейги, Брат Уиндербаум

Written by

No Comments Yet.

leave a comment