Рокетмен/Rocketman

0 Submitted by on Tue, 21 May 2019, 20:42

”Рокетмен” – невероятната лична история на несравнимия певец, композитор и шоумен Реджиналд Кенет Дуайт, когото светът познава като Елтън Джон.

 

”Рокетмен” е неподправена и откровена рокендрол музикална фантазия, която разказва житейската история на Елтън Джон в годините, когато той прави големия си пробив на сцената. Заглавието на филма е вдъхновено от едноименния хит на Елтън Джон и прави аналогия с кариерата му и шеметното му издигане към звездния небосклон.

 

”Рокетмен” проследява фантастичния път и трансформацията на Реджиналд Дуайт от срамежливо, свирещо на пиано дете чудо в Кралската музикална академия до международната, екстравагантна суперзвезда Елтън Джон.

Тази вдъхновяваща, общочовешка история, в която момче от малък град става една от най-ярките и иконични фигури в попкултурата, е разказана на фона на най-известните и обичани песни на Елтън Джон. Те са в изцяло нов аранжимент и в изпълнение на звездата на филма Тарън Еджъртън (Kingsmаn, Еди Орела), който не просто влиза в ролята на легендарния артист, но и придава съвсем нов заряд на творчеството му.

Премиера в България: 31.05.2019
Световна премиера: 17.05.2019

Жанр: БиографиченЕкшънМузикален
ВеликобританияСАЩ / 2019 / 0 минути

Сценарист: Лий Хол
Режисьор: Декстър Флечър
В ролите: Тейрън Еджъртън, Тейт Донован, Хариет Уолтър, Ричард Мадън, Брайс Далас ХауърдДжейми БелСтивън Греъм, Джон Рийд , Шийла Айлийн
Продуцент: Матю Вон

Разпространител:
Форум Филм България / Paramount Pictures

Written by

Comments are closed.