Възстановяват лятното кино в „Св. св. Константин и Елена“

0 Submitted by on Mon, 22 February 2016, 12:22

Възстановяват лятното кино в „Св. св. Константин и Елена“

В курорта „Св. св. Константин и Елена“ искат да възродят позабравената традиция на лятното кино на открито.

Последната прожекция в строеното по времето на социализма кино е преди осем години. Оттогава мястото потъва в забрава. Сега ентусиасти, окуражени от успеха на пътуващото автокино миналото лято, решават да организират конкурс за обновяването на терена.

„През лятото хората предпочитат да бъдат на открито. Когато човек гледа филми под звездите, на свеж въздух и чувайки вълните, атмосферата е съвсем различна, отколкото затворени в една трудно проветряема голяма зала“, казва Галин Желязков, който е един от инициаторите.

Идеята е освен прожекции на филми, в откритото кино да има и други събития – театрални спектакли, концерти, танци, излъчване на световни спортни първенства.

„През деня ще запълним програмата с йога уроци, уроци по музикални инструменти, пеене, народни танци – всичко, което би могло да допринесе за забавлението на посетителите на курорта и жителите на Варна“, допълва Радостина Пенева.

Лятното кино разполага с 850 места, като занемарените пейки ще бъдат заменени с удобни седалки. Модернизирането обаче ще запази автентичния вид на салона на открито. Всички с идеи за дизайна могат да участват в конкурса в края на другата седмица.

Източник БТВ
http://m.btvnovinite.bg/article/bulgaria/regionalni-novini/vazstanovjavat-ljatnoto-kino-v-sv-sv-konstantin-i-elena.html

Written by

Comments are closed.