Възраждат лятното кино в курорта Св. Св. Константин и Елена

0 Submitted by on Wed, 17 February 2016, 12:06

Възраждат лятното кино в курорта Св. Св. Константин и Елена
17 февруари 2016, 13:13 | Varnautre.bg

Обявяват конкурс за промяна на облика му

Лятното кино в курорта Св. Св. Константин и Елена да започне да приема отново посетители и да се превърне в атракция. С изпълнението на тази амбициозна задача са се заели от варненското дружество “Автокино”. Към момента мястото до хотел “Адмирал” е в окаяно състояние. Последната прожекция тук е била преди около десетина години.

Теренът е собственост на военното министерство, с което “Автокино” е сключило десетгодишен договор за наем. Намеренията на дружеството са обновеното кино да отвори врати още този сезон, като за целта то е решило да обяви конкурс за промяна на облика му.

Конкурсът дава възможност на специалисти и млади ентусиасти да споделят своите идеи и един от тях да “облече“ киното в своята творба. Кампанията е насочена към интериорни дизайнери, архитекти, студенти или хора с умения и интерес в тази сфера. Проектите ще бъдат оценявани от четиричленно жури, както и чрез допитване в социалната мрежа Facebook. Предвидена е и парична награда за най-добрия проект в размер наа 500 лева. Предложения ще се събират от 22 февруари до края на март, като ще бъдат организирани и дни на отворените врати за запознаване с местоположението и настоящото състояние на киното.

Идеята е то да се превърне в сборен пункт както за жителите на морската столица, така и за туристите и гостите на града. Планираме да има прожекции всяка вечер, да се организират концерти и танцувални вечери, както и да се представят театрални постановки, обясниха от “Автокино”. Могат да се правят и най-различни тренинги и събития с културна насоченост, допълниха от дружеството, чийто екип е реализирал успешно проекти като StartUp Weekend, Beehive Co-Working space, Startup Grind, Europe Code Week. Проектът е съгласуван с варненската общината, откъдето са заявили подкрепа.

Източник Варна Утре
http://www.varna.utre.bg/2016/02/17/359499-vuzrazhdat_lyatnoto_kino_v_sv_sv_konstantin_i_elena

Written by

Comments are closed.